Isuzu, een succesverhaal sinds 1893
Isuzu kent een lange geschiedenis. Het verhaal startte reeds in 1893 met de oprichting van de eerste ‘voorouder’, de Tokio Ishikawajima Shipbuilding & Engineering Co. Ltd. Het resultaat van de samenwerking met de Britse autofabriek Wolseley was de A9, een personenwagen. Ondertussen duurt de tocht van Isuzu naar zijn huidige positie en vorm dus al meer dan 80 jaar. De constante vernieuwing en evoluties zorgden ervoor dat het bedrijf één van de grootste Japanse vrachtwagenbouwers werd en ook wereldwijd een drijvende kracht is in de globale automobielindustrie.
Een jarenlange tocht doorheen onderzoek en ontwikkeling zorgde ervoor dat Isuzu een rijkdom aan toptechnologie en know-how verzamelde, het wordt daardoor ook beschouwd als een fabrikant van wereldklasse wat betreft lichte en halfzware bedrijfsvoertuigen en pick-ups.
Bij de productie van elk voertuig gaat men steeds weer uit van een hoge functionaliteit en duurzaamheid dankzij het omzetten van toptechnologie in functionele voordelen. De sleutel tot het grote succes van Isuzu, ook in competitieve markten, is de combinatie van betrouwbaarheid, duurzaamheid en laag verbruik.
De globale automarkt kent een verschuiving waarbij dieselmotoren steeds aantrekkelijker worden dankzij hun zuinigheid en duurzaamheid. Isuzu Motors Ltd. besteedt reeds 65 jaar een groot deel van zijn onderzoek en ontwikkelingskosten aan de dieselmotoren. Dankzij deze inspanningen werd Isuzu erkend als dé Japanse pionier in de technologische innovatie op dit vlak. Dieselmotoren van 1000CC tot de dieselmotor van 30.000CC voor een zware tractor, Isuzu produceert het. Als één van ’s werelds grootste producenten van dieselmotoren krijgt het dan ook de voorkeur van vele autoconstructeurs, zoals General Motors, ondermeer dankzij de superieure prestaties en het uitzonderlijk zuinige verbruik.
Hoogste doel van Isuzu is het verminderen van de milieuvervuiling, via het constant vernieuwen van dieseltechnologieën. Op deze manier probeert men de voordelen, zoals hoge prestaties, een hoge duurzaamheid, zuinigheid en thermische efficiëntie voortdurend te maximaliseren. Daarnaast legt men bij de ontwikkeling de nadruk op schone motoren om de uitstoot van vervuilende deeltjes tot een minimum te beperken.
|